Selecteer een pagina

Walt Disney begon met een getekende muis en eindigde met een wereldwijd filmimperium. Onderstaande spreuken kunnen inspireren om te blijven geloven in jouw grote plan. Hou ze bij de hand!

 

“If you can dream it, do it.”

Walt Disney vergat nooit dat het allemaal begon met een muis (Mickey Mouse). Met een simpel idee bouwde hij uiteindelijk zijn imperium. En daar start het mee: met een simpel idee. Misschien heb je een heel groot plan … het begint bij dat simpele idee. En dat bouw je langzaam, stap voor stap, uit. Tot datgene wat jij graag wilt.  De beste manier om te starten is NU met datgene wat je NU hebt.

“The way you get started is to quit talking and begin doing.”

Ken je die mensen, die voortdurend praten over wat ze allemaal van plan zijn? Ik word daar vaak heel moe van. Omdat het vaak bij plannen blijft, luchtfietserij, en er niets van de grond komt. De beste manier om te starten is stoppen met praten over wat je allemaal van plan bent, maar werkelijk in actie komen. Eén ding realiseren geeft zoveel meer kracht. (en is leuker om naar te luisteren)

“All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.”

Dit is een heel interessante uitspraak. Vaak wordt gedacht dat als je maar goed weet wat je wilt, dat je dat dan ook wel realiseert. Helaas, niets is minder waar. Het gaat vooral om MOED. De moed hebben om in actie te komen en onder ogen te zien wat je tegenhoudt. 

“First, think. Second, believe. Third, dream. And finally, dare.”

Volg deze stappen en er is niets wat je niet kunt bereiken.  Zorg eerst voor een positieve, ondersteunende MINDSET (denkwijze), dan kom je vanzelf met een idee. GELOOF daarin. Er is er maar één die in je idee moet geloven en dat ben jezelf. DROOM vervolgens over hoe je het wilt hebben en tenslotte DURF in actie te komen.

“Why worry? If you’ve done the very best you can, worrying won’t make it any better.”

Je zorgen maken leidt nergens toe en Walt Disney laat met deze uitspraak zien dat als je je best hebt gedaan, dan hoef je je geen zorgen te maken. Dus, in plaats van energie te verspillen aan je zorgen kun je beter je focus leggen op het beste te doen wat in je vermogen ligt. Datgene wat je weer een stap dichter bij je doel brengt. En voor de perfecionisten…het is echt goed genoeg wat je doet.

“Laughter is timeless, imagination has no age, dreams are forever.”

Eén van de beste uitspraken, vind ik, omdat het gaat om drie dingen die je van nature hebt, die nooit oud worden of versleten. Lachen, verbeelden en dromen, daar heb je niets voor nodig, kost je niets en kan altijd! Walt Disney leefde volgens deze principes, lachte veel, had ontzettend veel ideeën en droomde zijn imperium.

Tip: schrijf deze laatste quote op een briefje en hang dit op je werkplek zodat je elke dag wordt herinnerd aan wat het belangrijkste is om te doen; Lach, verbeeld en droom.

Wie vind jij een inspirerende persoon? Laat een reactie hieronder achter, ik hoor het graag van je!

Xx,

 

Willemijn Lau