Selecteer een pagina
Met Maud vinden ouderen een kleiner huis

Volkskrant 31 mei 2014 uitsnede

Kijk, dit vind ik nu een leuk voorbeeld van het inzetten van je vaardigheden in een totaal andere branche.

Als je werk zoekt, zul je moeten weten:

  • wat is mijn kennis
  • wat zijn mijn vaardigheden
  • wat zijn mijn eigenschappen
  • wat is mijn bezieling

Wat betreft je vaardigheden is het de  kunst om deze los te koppelen van het werk wat je deed, maar in algemenere termen te gaan benoemen. Zodra je een vaardigheid in een bepaalde loopbaan hebt aangeleerd of bewezen, kun je die vervolgens makkelijk in uiteenlopende banen, vakgebieden en beroepen functioneel maken.  Je kunt dan spreken van jouw multi-functionele vaardigheden.

Zo ook in dit voorbeeld:

Een voormalig intercedente gaat langs bij huurders (senioren) die met de gedachte spelen hun ruime gezinswoning te verlaten voor een kleiner appartement. Vaak weten ze niet waar ze moeten beginnen en zien op tegen het geregel.

Een intercedent kan natuurlijk goed bemiddelen, de vraag en het aanbod bij elkaar brengen, en omgaan met mensen.

Eigenlijk doet deze voormalig intercedente min of meer hetzelfde werk, alleen bemiddelt ze niet naar werk, maar naar  woningen. En het leuke van dit artikel vind ik, dat zij hiermee heel goed inspeelt op de huidige problematiek bij woningcorporaties. Deze zitten met te weinig doorstroming, waardoor er weinig grote woningen vrijkomen. En de problematiek van ouderen, die hulp bij dit soort beslissingen goed kunnen gebruiken.

Ik zou mijn vaardigheden niet herkennen als ik ze tegenkwam en ze me de hand schudden (R.Bolles)

En nu jij!

Welke vaardigheden bezit jij allemaal? Kun je daarvan 2 vaardigheden loskoppelen van je vorige werk en vertalen naar multi-functionele vaardigheden?  Welke branche zou behoefte kunnen hebben aan die vaardigheden? Welk probleem kan jij oplossen?

 

P.S. Vraag de gratis handleiding aan “Succesvol je eigen werk creëren” en ontvang elke week info en tips over een nieuwe manier van werk zoeken in je inbox.

Volkskrant 31 mei 2014

Volkskrant 31 mei 2014

Xx,

 

Willemijn Lau

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.