Selecteer een pagina

werken

  met

bezieling 

“Niemand zit op mij te wachten” en 6 andere excuses om je hart NIET te volgen.

We hebben allemaal wel één of meerdere excuses om nu niet je hart te volgen. En eigenlijk, als we heel eerlijk zijn, weten we ook wel dat al die excuses drogredenen zijn. Je houdt jezelf voor de gek, nietwaar? In dit artikel deel ik 6 excuses die ik regelmatig gebruik om toch maar niet mijn droom te volgen (totdat ik weer ontdek dat het smoesjes zijn).

Lees meer

Een planning maken, heb jij er ook zo’n hekel aan om je vast te leggen?

Kan je je doel bereiken zonder planning? Is het mogelijk alleen een visie te hebben en verder maar zien wat het leven je brengt? Ja, dat is mogelijk. Jarenlang heb ik zo mijn bedrijf gerund. Inmiddels weet ik beter. Planning en sturing helpen je sneller de resultaten te bereiken die je graag zou willen. In deze blog licht ik een tipje van de sluier op.

Lees meer

Hoe je ondernemerschapsblokkades je hinderen om je ideale werk te realiseren – en wat je daaraan kunt doen!

Wat houd je tegen om je talenten in te zetten en je plannen uit te voeren? Denk je er wel eens over om ‘voor jezelf te beginnen”? Of ben je al eens begonnen, maar is het niet gelukt om daar je inkomen mee te verdienen? Helaas zijn er allerlei ondernemerschaps-blokkades die maken dat we niet datgene doen wat we eigenlijk graag zouden willen doen. In deze blog met bijbehorend webinar vertel ik je er alles over en we gaan concreet aan de slag om 3 ondernemerschapsblokkades van jou te ontdekken. In de webinar leer ik  je een techniek om hiermee om te gaan. Zo komt jouw ideale werk binnen je bereik.

Lees meer

Hoe automatisering en robotisering je helpen je eigen werk te creëren.

Automatisering en robotisering zijn niet te stoppen. Een zekerheid is dat een deel van het werk dat we kennen in de (nabije) toekomst overgenomen zal zijn door robots. De vraag is hoe je daar op dit moment als werkzoekende mee om zou kunnen gaan. In dit artikel vertel ik je er alles over én geef ik je 10 nieuwe perspectieven op werk.

Lees meer

Wanneer zal mijn angst voor ondernemerschap verdwenen zijn?

Ondernemer worden is de grootste uitdaging die je kunt aangaan met jezelf. En onthult ook meteen al je angsten en twijfels. Maar gaat die angst ooit weg? In dit artikel leg ik je uit hoe je kunt leren met deze wens-blokkers om te gaan, zodat ze je niet meer hinderen in het realiseren van je ondernemerschap.

Lees meer

Verhalen uit de hangmat

Deze zomer (2017) maak ik elke week een vlog met een verhaal, een sprookje, een parabel of een ander soort vertelling. Er zijn zoveel mooie verhalen! En natuurlijk probeer ik een bruggetje te maken van dat verhaal naar een fase in het creatieproces. Ter inspiratie of bezinning. Zomers en relaxt.

Lees meer

Eerst uithuilen…..dan kun je weer verder!

Vind je het lastig om te gaan met tegenslag? Een gesprek wat niet loop zoals je zou willen, een klant die niet met je in zee gaat, een resultaat wat tegenvalt….Het eerste wat je te doen staat is uithuilen. Dan kun je weer verder. In deze blog vertel ik je er meer over.

Lees meer

Verlangens realiseren? Het wordt áltijd een keertje lastig!

Natuurlijk wil jij graag dat je dromen uitkomen! Hoe vaak begin je ergens aan en strand je halverwege? Je gooit je handdoek in de ring en begint ergens anders aan. Als je eenmaal weet hoe het creatieproces werkt weet je ook dat het áltijd een keertje lastig wordt. Dan laat je je niet meer uit het veld slaan.  

Lees meer

Hoe je gevoel voor eigenwaarde je succes bepaalt.

We kennen allemaal twijfel, onzekerheden of zelfs angsten als we onze liefste wens willen realiseren. Gelukkig kunnen we leren daarmee om te gaan. Heb je wel eens gedacht aan wat er onder die onzekerheid zit? Dat is je gevoel voor eigenwaarde. In deze blog vertel ik je er meer over.

Lees meer

Die laatste 10% van een project, beslissing of idee …………

Het moeilijkste deel van het realiseren van een idee, wens of beslissing is de laatste 10%. Op dat moment gaan onze gedachten alle kanten op, en net niet in de goede richting. Ons denken doet er van alles aan om ons te verleiden nog even door te gaan of zelfs iets totaal anders te gaan doen. Deze weerstand bevechten, daar gaat deze blog over.

Lees meer

Tijd maken om te dromen leidt tot meer geluk, liefde en overvloed in je leven.

Heb je ook wel eens dat gevoel dat je compleet vastzit in je werk of relatie? Of een ander aspect van je leven? In dit artikel vertel vertel ik je hoe waardevol het kan zijn om op dat moment tijd te maken om te reflecteren op hoe je de dingen doet. Dat helpt je naar een leven met meer geluk, liefde en overvloed. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Lees meer

Hoe om te gaan met een teveel aan informatie?

Online aanwezig zijn betekent ook een voortdurende stroom aan informatie. Hoe kun je er nu voor zorgen dat al deze informatie niet tot overbelasting leidt? Zodat er ruimte in je hoofd blijft voor nieuwe ideeën. Ik help je met een aantal top-tips.

Lees meer

Zou jij het liefst willen wegduiken bij een compliment?

We kennen het allemaal, het gevoel van verlegenheid als je een compliment krijgt of opeens in de aandacht staat. Daar is helemaal niets mis mee, totdat je merkt dat het onbewust je plannen in je weg staat. Gelukkig kun je daar wat aan doen door je gevoel van minderwaardigheid te leren kennen en te zien als indicator om soms jezelf wat meer te waarderen. Dat brengt je bedrijf tot bloei.

Lees meer

Is het nu jouw tijd om succesvol te worden?

Schrijven helpt je om succesvol te worden. Hoe? Het enige wat je te doen staat is je twijfels, onzekerheden en/of angsten onder ogen te zien en jouw manier te vinden om daar mee om te gaan. Ik help daarbij met een individueel schrijftraject.

Lees meer

Hoe om te gaan met onzekerheid en twijfel in je onderneming?

Twijfel je wel eens over het ondernemen? Ben je bang dat je het niet goed doet? Wees gerust, we hebben dat allemaal. en dat gaat nooit weg, maar je kunt er wel mee leren omgaan. Want dat hoort erbij en dat is geen reden om het daarom maar op te geven. In dit artikel een aantal richtlijnen ter geruststelling. Want het is volkomen normaal.

Lees meer

Hoe perfectionisme jou hindert in je onderneming (en je zelfs klanten kost)

Ben jij een perfectionist? Mooie eigenschap, maar het moet niet zo zijn dat je daardoor de dingen steeds voor je uitschuift omdat het nog niet goed genoeg is. Dat kost je klanten en inkomen. In deze blog drie redenen waarom perfectionisme je op dit moment geld kost.

Ben jij ook een perfectionist? Dan moet je echt een manier vinden om hiermee om te gaan, omdat het je kan verlammen in je bedrijf.

Lees meer

Gratis e-book over Ondernemerschapsblokkades.

Wens-blokkers staan tussen jou en je wens in. En houden je tegen om die professional te worden die je kunt zijn. Terwijl je dat wel graag zou willen. Jouw inkomen verdienen met datgene wat je leuk vindt. In deze presentatie 7 blokkades en 7 tips om toch in actie te komen. Schrijf je NU in.

Lees meer

Hoe maak je een effectief promotieplaatje voor Linkedin?

Eén van de mogelijkheden om jezelf effectief te promoten op LinkedIn is het maken van een promotieplaatje. In deze blog/vlog leer je hoe je zo’n plaatje maakt. Een promotieplaatje voor Linkedin Of je nu op zoek bent naar een baan, of als professional een opdracht of...

Lees meer

Hoe maak je een vlog?

Eén van die manieren  om jezelf effectief te profileren op LinkedIn is door het maken van  een vlog. Het gebruiken van video om jezelf te promoten is nog redelijk nieuw, maar heeft wèl de toekomst. Trendwatchers wijzen ons er al op en als ik naar mijn kinderen kijk,...

Lees meer

Hoe plaats je een blog op Linkedin zonder website?

Een artikel schrijven en publiceren op het web (weblog, blog) is een hele goede manier om jezelf onder de aandacht te brengen. Je kunt bijvoorbeeld schrijven over een onderwerp waar jij veel vanaf weet. Maar, hoe doe je dat als je geen website hebt? Linkedin biedt...

Lees meer

Profileren met een website voor professionals.

Wil je actief worden op internet en jezelf profileren als professional? Dan kom je er niet onderuit om een website te (laten) maken. Een website is de basis op het internet. Het is de plek waar alles samenkomt en waar alles weer naar toe leidt. Hierbij geef ik je 5 essentiële zaken die op geen enkele professionele site mogen ontbreken.

Lees meer

Webinar: Hoe promoot je jezelf effectief op Linkedin met een plaatje?

Wist je dat je Linkedin voor méér zaken kunt gebruiken dan een verlengde van je CV? Bijvoorbeeld om jezelf te promoten en belangstellenden (bijv. recruiters) naar je Linkedinprofiel te krijgen. Hoe? Eén van de manieren om jezelf te promoten is door middel van een promotieplaatje. In dit webinar gaan we je daar alles over vertellen!

Lees meer

Hoe schrijf je een blog?

Jezelf online profileren kan heel goed met een blog. Maar hoe schrijf je nu een blog? In dit artikel geef ik je een korte structuur die je zelf kunt invullen met jouw eigen onderwerp. Voor je het weet heb je je eerste blog geschreven.

Lees meer

Waarmee promoot je jezelf effectief op Linkedin?

Op welke manier zou jij je willen promoten op Linkedin? Nadat je hebt bepaald wat het doel is van je promotie, kun je ook eens kijken welke promotie daar het beste bij past. Sociale media is vooral boeien&binden, en niet de hele tijd reclame maken. Afwisseling boeit, met verschillende invalshoeken weet je méér mensen te bereiken die geïnteresseerd kunnen zijn in wat jij te bieden hebt.

Lees meer

Hoe promoot je jezelf effectief op Linkedin?

Linkedin Op Linkedin (en alle sociale media) kun je allerlei berichten plaatsen en delen. Tenminste, als je actief met sociale media aan de slag wilt. Je kunt natuurlijk Linkedin als een verlengde zien van je CV, je profiel invullen en verder er niets meer aan doen....

Lees meer

Maak jij een planning of leef je in het NU?

Leven in het NU en plannen maken voor het nieuwe seizoen. Is dat mogelijk? In deze overweging lijkt het mij wel mogelijk, mits je de planning je leven niet laat overheersen. The Watch Now, een horlogesieraad, is daarbij een mooi hulpmiddel.

Lees meer

Wat kunnen wij, professionals, leren van Mr.Selfridge?

In de serie Mr.Selfridge komt een energieke Amerikaan naar Londen om het mooiste warenhuis ter wereld neer te zetten. Het is boeiend om te zien hoe Mr. Selfridge verkoopt. Ik heb 5 punten op een rijtje gezet, waar zelfstandig professionals ook in deze tijd gebruik van kunnen/moeten maken.

Lees meer

Laat je niet afleiden; Focus!

Of je weinig energie hebt of alle energie van de wereld, een focus hebben en houden helpt je jouw plannen te verwezenlijken. En dat begint ermee dat je weet wat je wilt. Wat zou jij nu het liefste willen, wat werk betreft? Wat zie je jezelf doen over 5 jaar? Waar zou je echt blij van worden? Misschien is datgene wat er in je op komt iets wat nu onbereikbaar lijkt….met focus kun je heel ver komen!

Lees meer

De Social Carrousel helpt bij het vinden van werk.

De Social Carrousel maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden van de sociale media. Deze carrousel is in het leven geroepen om werkzoekenden en kleine bedrijven een platform te geven om elkaar gratis te promoten. Kleine moeite………enorm bereik!

Lees meer

Schrijf eens een autobiografie.

Wel eens een autobiografie geschreven? Door het grondig in kaart brengen van je verleden kunnen zaken die nu spelen verhelderd en zelfs opgelost worden, waardoor je vrijer bent in de toekomst.

Lees meer

Profileren via een animatiefilmpje.

Met een profielfilmpje kun je jezelf goed profileren. Met een filmpje dat gemaakt is als animatie kun je jezelf zelfs beter onderscheiden. Janine Niekus waagde de stap en vroeg mij een filmpje te maken. “Hoe zet je een onderneming op de kaart?”

Lees meer

Ons tijdschrift Expert

Het tijdschrift Expert. Wil je eens lekker lezen? Jezelf laten inspireren? Met enige regelmaat maak ik een digitaal tijdschrift EXPERT. Samen met een aantal leden van de Linkedin Groep "Creëer je eigen werk" Gewoon, omdat het leuk is om te doen. Omdat het een...

Lees meer

Maak van je wens werkelijkheid – Spirituele vermogens

Stap 4: Onderzoek jouw spirituele vermogens Van je wens werkelijkheid maken vraagt ook van je dat je jouw spirituele vermogens onderzoekt en aanspreekt. Een bezield leven vraagt dat je regelmatig tijd en ruimte maakt voor datgene waar je ziel behoefte aan heeft. Tijd...

Lees meer

Maak van je wens werkelijkheid – Onderscheidend vermogen

Stap 3: Gebruik je unieke talenten, kennis en vaardigheden Wil je van je wens werkelijkheid maken, vraag je dan af; wat maakt mij uniek? Dit vind ik altijd een van de moeilijkste vragen die er zijn. En toch is het van belang dat je steeds beter weet wat jouw eigenheid...

Lees meer

Maak van je wens werkelijkheid – blokkades

Stap 2: Zie je blokkade(s) onder ogen Als je bezig gaat met wat je wilt, kom je ongetwijfeld je eigen 'stemmetjes' tegen. Je gelooft er niet in, je durft niet, je houdt jezelf tegen. Deze stemmetjes kun je ook wel je overtuigingen noemen. Overtuigingen zijn ideen waar...

Lees meer

Maak van je wens werkelijkheid – wensen en verlangens

Stap 1: Ken je wensen en verlangens.   Wat heb je nodig om je wensen te kunnen realiseren? Allereerst natuurlijk een wens die je in jezelf gevonden hebt. Het hoeft niet meteen iets groots te zijn. Als het maar een wens is waar je enige hartstocht bij voelt. Weet...

Lees meer

Maak je wensen zichtbaar met een moodboard.

Stel je zou dat graag willen, werken vanuit je hart. Dingen doen die jij leuk vindt. Maar je weet niet waar je zou moeten beginnen, want misschien vind jij wel heel veel dingen leuk. Of kan je niet verzinnen waar je nu je werk van zou moeten maken. Wat je zou kunnen...

Lees meer

Werkzoekend? Vrijwilligerswerk kan je verder helpen.

  Vrijwilligers kun je grofweg in twee groepen verdelen. De groep die het, compleet zonder zelfzucht, doet voor anderen. En de groep die het doet voor anderen én zichzelf. Beiden groepen zijn het erover eens dat het doen van vrijwilligerswerk nuttig is, dat het...

Lees meer

Is het niet hoog tijd om je expertise in te gaan zetten?

Wat wil je later worden?" is een veelgestelde vraag aan kinderen. Brandweerman, juf, verpleegster, politie, zijn vaak de antwoorden. Beroepen die een baan in loondienst vertegenwoordigen. Maar zullen zij nog een baan in loondienst hebben in hun toekomst? Je ziet de...

Lees meer

Durf jij jezelf te laten zien als professional?

Profileren betekent "Zichtbaar zijn". Internet betekent "Zichtbaar zijn". Sociale media betekent "Zichtbaar zijn". Internet biedt heel veel mogelijkheden om jezelf te profileren. Er is voor elk niveau, elk idee, elke invalshoek wel een manier te vinden om je te laten...

Lees meer

Hoe belangrijk vind jij een profielfoto?

De profielfoto. Laten we het eens hebben over je profielfoto. De profielfoto is de allereerste indruk van jou, die je nalaat  op internet. Niet alleen in de sociale media, maar ook als iemand jouw naam intypt via een zoekmachine. Je hoeft maar je naam te Googlen en er...

Lees meer

De professional is een evenwichtskunstenaar.

  De professional is een evenwichtskunstenaar. Inderdaad een expert moet balanceren. Tussen het cognitieve "weten", dus de kennis en kunde,  en het innerlijk "weten", de levensbron. Die kennis en kunde, dat snappen we wel. Dat hebben we geleerd op school en dat kunnen...

Lees meer

Hoe bouw je een digitaal netwerk op?

Sociale media bestaan nog niet zo lang. Het zijn digitale netwerken. En er helemaal op ingericht het je gemakkelijk te maken om een netwerk online op te bouwen. Al vanaf het moment dat je een account aanmaakt,  word je gevraagd je vrienden uit te nodigen. En met die...

Lees meer

Werkzoekend? Gebruik de mogelijkheden van internet!

Of je nu een baan zoekt, een klus of een klant, internet biedt ontzettend veel mogelijkheden om je expertise te laten zien. Dat is heel wat effectiever dan een cv uploaden. In dit artikel leg ik uit hoe je blogt, vlogt en een foto plaatst. Voor beginners van internet en social media.

Lees meer

Jezelf profileren als expert, online.

Je zult een strategie moeten hanteren, wil je werkelijk succesvol worden. Een strategie welke bestaat uit marketing elementen (hoe verkoop je jezelf of je produkt) en uit PR elementen (hoe profileer ik mezelf)Ik geef je de tools om je te gaan profileren, on-line. Dat wil niet zeggen dat je uitsluitend achter je computer moet blijven zitten. ‘live’ contacten, elkaar leren kennen, blijven noodzakelijk!
De strategie die ik je geef, is een aanvulling op de huidige technieken.Je zult dus de boer op moeten, zowel off-line als on-line en laten zien wat jouw waar is.

Lees meer

Het creatieproces, hoe geef je jouw verlangen vorm?

Creëren is iets magisch. En hoe het precies werkt, zal voor elk mens verschillend zijn.Creëren begint dus bij jezelf. Het begint met een idee of verlangen. In dat prille begin, dáár begint het creatieproces. Daar begint iets te prikkelen, iets dat tot uitvoer gebracht wil worden. Heel vaak stokt het daar en geven we er geen gehoor aan, omdat het bij voorbaat onhaalbaar lijkt, of raar, of moeilijk of angstig of….etc. En dat is jammer, want het is best mogelijk je verlangens te realiseren.

Lees meer

De arbeidsmarkt, een markt in beweging….

De arbeidsmarkt, een markt in beweging.... De arbeidsmarkt is de afgelopen tijd behoorlijk veranderd. Nu is een arbeidsmarkt altijd in beweging, maar door de huidige financiële crisis lijkt het erop alsof bepaalde ontwikkelingen versneld zijn.    Flexibilisering...

Lees meer

Solliciteren in deze tijd vergt een omslag in denken.

Ik kreeg vandaag deze foto toegestuurd en dit benoemd precies wat solliciteren in deze tijd betekent. Veel werkzoekenden beschrijven hun motivatie. Dat is natuurlijk niet verkeerd. Maar er is inmiddels een omslag gaande, dat je uitgaat van wat je te bieden hebt:...

Lees meer

Dromen, Durven, Doen – Een boekbespreking

DROMEN, DURVEN, DOEN Het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf. Auteur: Ben Tiggelaar ISBN: 8789049105273   Dromen, durven, doen. Een prachtige titel waardoor het lijkt of het heel gemakkelijk is om je dromen waar te maken. Een kwestie van durven en...

Lees meer