Biografie Willemijn Lau

Willemijn Lau is een mentor voor al die vrouwen die graag iets willen maken van hun eigen leven. Ze combineert haar intelligentie en gevoeligheid met een brede creativiteit. En dit alles om jou in contact te brengen met je verlangens.

Het leven kan heel ingewikkeld zijn. We stellen onszelf allerlei vragen, waar we geen antwoord op hebben en die ons nachten wakker houden. Toch is het heel simpel. Namelijk alles wat jij wilt zit in jezelf besloten. En als je telkens terug kunt keren naar jouw kern, vallen deze vragen weg. Het leven wordt NU geleefd.

Willemijn Lau helpt je telkens weer terug te keren naar jouw intuïtie. Naar die plek waar je liefde en vreugde kunt voelen voor het leven en je werk. Dit doet ze met humor, liefde en creativiteit.

De rode draad in haar leven is “telkens weer opnieuw beginnen” en zoeken naar een manier waarop zij haar intuïtie kan vormgeven in haar werk.

Willemijn Lau is academisch geschoold met een studie voor Muziekwetenschappen en bij-vakken in de Filosofie, Theologie en Kunstgeschiedenis. Ze heeft gewerkt in verschillende beroepen en branches. Op een later moment in haar loopbaan heeft ze de opleiding tot loopbaanadviseur gevolgd bij Ad Hoogendijk en heeft sindsdien gewerkt als loopbaanprofessional, zowel in loondienst als als zelfstandig ondernemer. Om te kunnen begeleiden via internet heeft ze in 2013 de opleiding tot Mindful Analist afgerond bij Mirjam Windrich.

Willemijn schrijft graag over het creëren van eigen werk en helpt vrouwen daarmee zich te bevrijden van hun angst voor ondernemerschap, zichzelf te profileren als professional en de controle over hun eigen leven en werk te nemen.

Hoi toekomstig professional, laten we aan de slag gaan!

Heb jij ook het gevoel dat het nu jouw tijd is? Jouw tijd om te gaan doen wat je het liefste doet? Om je talenten in te zetten en een bijdrage te gaan leveren aan deze wereld? En daar het liefst ook nog je inkomen mee verdienen?

Dat klopt! Het is nu de tijd voor vrouwelijk ondernemerschap. Nieuwe ondernemers, die sturen op intuïtie en creativiteit.

Jij bent intelligent en creatief genoeg om als zelfstandig professional je inkomen te verdienen. En ik geloof dat je daar zelfs gelukkiger van wordt. Omdat jij juist op die manier (eindelijk) tot bloei komt.

Maar, laat ik eerlijk zijn, 

Je kunt jezelf nogal in de weg zitten (ik weet er alles van),

je zult het zweet in je handen hebben,

en je zult best eens wakker liggen van beslissingen die je moet nemen.

Dat gebeurt allemaal.

Ik ben er om je te helpen.

Want ik weet zeker dat jij het kunt. Dat jij alles in huis hebt om datgene te gaan doen wat je het liefste doet. Door gebruik te maken van de innerlijke kracht waarover jij beschikt.

Je staat op het punt om je droom te gaan realiseren. Om jezelf op de eerste plaats te zetten. En dat is oké.

Je staat ook op het punt bij een community te komen met vrouwen die de focus bij zichzelf leggen. En van daaruit hun werk gaan opbouwen. Welkom!

Van mij kun je openheid verwachten. En eerlijke verhalen. Ik ben jouw  maatje op deze reis. Degene die met je mee-wandelt, met wie je kunt overleggen welke kant je op wilt. En die je vertelt dat je best wat meer zelfvertrouwen kunt hebben. En, oké, die het tijdens de wandeling ook heeft over wat het beste middel is tegen blaren.

Met liefde.

Ik maak gratis programma’s voor je. Zoals de handleiding Wens-Blokkers, waarin je kunt ontdekken wat jou tegenhoudt om een professional te zijn, en de handleiding “Succesvol je eigen werk creëren“. Of, heel praktisch, een videoserie hoe jij jezelf kunt profileren als professional op Linkedin. Helemaal gratis.

Je hoeft helemaal geen ingewikkelde methode te leren.  Als je eenmaal snapt hoe het creatieproces werkt, zit je nooit meer zonder werk. En ik help je daarbij. Met werkboeken die je helpen je droom te bepalen en je fundament te bouwen, die je de creatieformule leren en met een bootcamp Creeer Je Eigen Werk. Zodat je alle tools krijgt die je nodig hebt om werk te realiseren met liefde, geluk en overvloed. 

Vertellen over het creatieproces vind ik geweldig leuk. En het inspireert mij om jou hier toe aan te zetten. Om jezelf te bevrijden van je angsten voor het ondernemerschap en de controle over je eigen leven en werk te nemen. Zodat jouw intelligentie en creativiteit (eindelijk) tot bloei kunnen komen.

Het gaat niet over opleiding, het gaat niet over ervaring. Jij hebt de juiste achtergrond, de juiste leeftijd en het juiste geslacht om nu te starten met het creëren van je eigen werk.

En ik help je slechts om jezelf niet zo in de weg te staan.

Creëer je eigen werk, ga doen wat jou plezier geeft en help daarmee weer anderen. Zodat we samen bouwen aan een leuke wereld.

Dat is waarom we hier zijn.

Willemijn Lau

Wil je nog meer weten over Willemijn Lau?

Hieronder nog 6 verhalen die wat meer over haarzelf vertellen.

Ik ben enigszins introvert en hooggevoelig. Niet verlegen, ik heb gewoon veel behoefte aan rust om me heen. Als kind had ik het verlangen om in het klooster te gaan, net zoals in de Sound of Music, mijn favoriete film. Helaas bestaan dat soort kloosters niet meer, maar onlangs bedacht ik dat ik met mijn online bedrijf toch een soort kloostercel heb gecreëerd. Zo zie je, het onbewuste gaat altijd aan de slag met je verlangen.

Ik ben een kameleon. Zet mij in een directeurskamer en ik ben in staat om het bedrijf te leiden. Maar zet mij in het magazijn en dan ben ik de beste inpakker. Ik ben loyaal en betrouwbaar, wat ik aanpak doe ik goed. Dat heeft helaas niet tot een succesvolle carrière geleid, integendeel. Ik heb echt moeten leren een werkrelatie als een zakelijke relatie te beschouwen. In mijn loopbaan ben ik ontslagen en heb ik zelf ontslag genomen. Zoekende naar waar ik nu werkelijk tot mijn recht kom. En dat heeft dus wel enige tijd geduurd.

In mijn leven ben ik vaak opnieuw begonnen. Net toen ik dacht dat ik alles voor elkaar had kreeg ik twee kinderen, verhuisde ik naar Drenthe en koos er voor om voor het gezin en huishouden te zorgen. Toen er weer meer ruimte kwam voor mezelf startte ik met mijn bedrijf (Lau Loopbaanadvies), maar net toen ook dat begon te lopen werd ik ernstig ziek. Hier heb ik veel van geleerd. Je kunt echt niet alles plannen. Het gaat er in het leven om hoe je omgaat met de dingen die zich aandienen.

Ik woon in het mooie en rustige dorp Rolde met mijn man en kinderen. Mijn kinderen zijn nu 10 en 14 jaar en bekijken allerlei filmpjes op You Tube. En moeten altijd een beetje lachen om mijn filmpjes. Laatst had de jongste een quiz gemaakt met de vraag: hoeveel abonnees heeft Lau Loopbaanadvies op You Tube. Dat was dikke pret, want mijn aantal haalt het niet bij hun idool Enzo Knol met 1 miljoen abonnees (!). Nieuwsgierig naar het antwoord? Kijk dan eens op mijn YouTubekanaal. Ondanks dat ik in een dorp woon, is de hele wereld mijn speelveld. Internet, I love it!

Afgelopen jaar heb ik een geloofsbelijdenis gedaan in de kerk in Rolde. Een bijzonder moment, ingegeven na een intensief jaar waarin ik ziek was. In die geloofsbelijdenis kwamen de spirituele ervaringen van die periode, en alle leer-momenten van daarvoor samen. Mijn verlangen is om dit Gods-bewustzijn meer in te zetten in mijn werk.

En tenslotte, die animatiefilmpjes? ja, die maak ik zelf. Met veel plezier. Via het programma Sparkol Videoscribe. En zo ontdek ik ook weer een nieuwe, creatieve kant van mij. Ik maak ook graag zelf de plaatjes bij deze website. Onprofessioneel? Ach, ik ga graag mijn eigen gang.

Facebook Comments
Share This