Selecteer een pagina

Loop

je eigen

pad

 

 

 

 

 

“Bezield je werk doen is het mooiste wat je de wereld kunt geven.”

Willemijn Lau – inspirator, coach&trainer

Dit is wel zo’n beetje mijn levensmotto 🙂

Niet dat voor mij meteen duidelijk was waarvoor ik in de wieg was gelegd…Nee, dat heeft jaren geduurd.

En toch heb ik telkens veel plezier in mijn werk, welke baan of baantje ik ook had. Met een opgewekt karakter is dat ook niet zo moeilijk 🙂

Ik vond het juist lastig werk te vinden waarin de combinatie van mijn intelligentie,  creativiteit en gevoeligheid tot bloei kon komen.  

Studie&werk

Mijn levensloop is nogal grillig, na een academische studie Muziekwetenschappen terecht gekomen in de detailhandel op een platenafdeling, wat weer de basis was om door te groeien naar een trainee-functie in de detail- en groothandel. En er toen achter komen dat dit helemaal niet mijn weg was, zo een commerciële en leidinggevende functie.

Dus na ontslag weer opnieuw begonnen met een studie tot loopbaanadviseur. Hiermee ging ik met veel plezier aan de slag bij Arbeidsvoorzieningen, totdat ik na een paar jaar erachter kwam dat ik absoluut niet floreer in politiek aangestuurde organisaties. En nam ik ontslag om voor mezelf te beginnen….

 

Gezin

De wens om voor mezelf te beginnen had ik al heel lang  en past goed bij mij. Echter, ik had nog heel veel te leren, vooral over mijzelf.

Voordat ik daar aan toe kon komen, werd ik zwanger en merkte ik dat ik erg slecht ben ik het combineren van een gezin met het opbouwen van een bedrijf (Ja, sommige vrouwen kunnen dat, maar ik dus niet 🙂 ) . Dus besloot ik mijn wens “even” te parkeren en mij te richten op de opvoeding en verzorging van het gezin. Ik werd huisvrouw.

Dat “even” werd ca. 10 jaar.

In die 10 jaar heb ik allerlei baantjes gehad om het gezinsinkomen aan te vullen. Ik heb in een kaasmakerij gewerkt, als secretaresse, in de thuiszorg. Baantjes die ik met plezier deed, die mij inkomen gaven, maar die uiteindelijk toch niet de bezieling gaven die ik verlangde.

 

Eigen bedrijf Creëer Je Eigen Werk

Dus, in 2012 besloot ik dat het tijd was om weer te starten als loopbaanadviseur.

In die 10 jaar was de digitale ontwikkeling voortgesneld en na een opleiding tot e-coach besloot ik volledig on-line te gaan werken, als e-coach en trainer. In die tijd ontwikkelde ik mijn training “Creëer-Je-Eigen-Werk”, maar wat veel belangrijker was; ik moest met mijzelf aan de bak. Want een cursus ontwikkelen en mensen begeleiden vind ik niet zo moeilijk, dat gaat eigenlijk vanzelf, maar dit verkopen en geld vragen voor mijn diensten…. dat was wel even andere koek.

En dat is de laatste jaren mijn leerweg geweest; bezield werken én daarmee een inkomen verdienen

Een belangrijke ontdekking vond ik het “creatieproces”, Ik heb uiteindelijk het creatieproces helemaal ontrafeld en me afgevraagd, hoe realiseer ik nu datgene wat ik het liefste wil en vooral, waar gaat het mis?  Dit heeft geleid tot een duidelijke, handige en steeds weer te gebruiken formule. 

En toen ik dit systeem in werking zette, begonnen er dingen te veranderen.

Snel.

Ik begon meer mensen naar me toe te trekken die geïnteresseerd waren in wat ik deed. Daardoor kreeg ik ook klanten en begon ik eindelijk iets te verdienen. En vanaf dat moment had ik een basis waardoor mijn inkomen kon gaan groeien. In feite verdiende ik, voor het eerst van mijn leven, echt mijn eigen inkomen met datgene wat ik leuk vind om te doen. En dat geeft zoveel vrijheid.

Ziek

In 2015 werd ik ziek. Ik bleek borstkanker te hebben….

Mijn werk kwam stil te liggen, maar na de behandelingen kon ik de draad in 2016 weer oppakken. Mijn bedrijf begon eigenlijk net lekker te lopen. Helaas heb ik daar niet lang van kunnen profiteren, want in 2018 bleek de borstkanker zich uitgezaaid te hebben.

En dan heb je opeens een ongeneeslijke ziekte, in mijn geval zo erg dat het levensbedreigend was. Ik besloot mijn bedrijf op te heffen. Streep eronder en alles netjes af te ronden. 

Gelukkig bleek de behandeling goed aan te slaan. Een jaar later, in 2019, voel ik mij weer gezond en in staat om mijn werk op te pakken.

Dat hele jaar ben ik zoekende geweest naar mijn bezieling en de vraag; Wat ga ik doen met de rest van mijn leven?

 

 

Weer opnieuw beginnen

Ik kreeg daar pas antwoord op toen ik besloot toch weer verder te gaan met mijn bedrijf. Het inspireren en begeleiden van mensen naar werk  wat hen bezieling én inkomen geeft vind ik het allerleukste om te doen. Dat geeft mij zoveel energie en levenslust, dat ik dat graag nog jaren blijf doen.

En gelukkig ken ik inmiddels het creatieproces. Door ook nu weer de formule toe te passen, lukt het me weer opnieuw te beginnen ( met vallen en opstaan, uitstellen en de draad weer oppakken 🙂 ) en het anders te gaan doen dan voorheen. 

Ongeneeslijk ziek zijn leert mij te relativeren en mijn werk te doen vanuit ontspanning en blijdschap. Perfectionisme kan naar de prullenbak. En los te laten wat anderen van mij vinden, dus meer en meer te gaan doen wat ik belangrijk vind. Mijn eigen weg te gaan.

En ik leer je daar graag alles over!

 

Wat kan je van mij verwachten?

In individuele sessies ga ik graag met je aan de wandel, zowel letterlijk als we elkaar live ontmoeten, maar ook figuurlijk als we elkaar via Skype spreken. Ik onderzoek graag samen met jou wat voor jou bezieling in je werk betekent en welke zaken je belemmeren om in actie te komen.

In de community (nog niet on-line) inspireer ik je tot het ontdekken van je dromen en vitaliteit én het nemen van actie en hoe je om kunt gaan met alles wat je daarin tegenhoudt (kortweg gezegd).

Het gaat mij helemaal niet om de opleiding of carrière die je gevolgd hebt. Wat ik belangrijk vind is hoe jij de mens kunt worden waarvoor jij in de wieg bent gelegd. En daar help ik je bij met mijn intuïtie, gevoeligheid en creativiteit.

Wil je met mij in gesprek? Stuur me gerust een berichtje.