Selecteer een pagina
E-coach Willemijn Lau, loopbaanprofessional

Willemijn Lau is momenteel ziek en helaas niet in staat je te begeleiden op de manier die ze graag zou willen.

Biografie Willemijn Lau

Willemijn Lau is een inspirator voor  vrouwen die graag willen werken met hun intuïtie en creativiteit.

Ze combineert haar intelligentie en gevoeligheid met een brede creativiteit. En dit alles om jou te helpen mét jouw onzekerheid toch je verlangens te volgen. 

Onzekerheid, verlegenheid en soms zelfs introvertie worden vaak gezien als iets negatiefs. Zeker bij ondernemerschap. Alsof we dit eerst moeten overwinnen voordat we ons verlangen zouden kunnen volgen. Niets is minder waar. Het gaat er niet om hiermee voortdurend te worstelen, het gaat erom jezelf te erkennen als de persoon die je bent.

Pas als je jezelf goed genoeg vindt zul je merken dat jouw gevoeligheid en creativiteit tot bloei kunnen komen. 

Willemijn Lau helpt je telkens weer jezelf te waarderen en terug te keren naar jouw innerlijke kern. Naar die plek waar je liefde en vreugde kunt voelen voor het leven en je werk. En je daar zeker over te voelen, zodat je als vanzelf de stappen neemt die nodig zijn op jouw eigen manier. Dit doet ze met humor, liefde en creativiteit.

De rode draad in haar leven is “telkens weer opnieuw beginnen” en zoeken naar een manier waarop zij met haar gevoeligheid haar ideeën kan vormgeven in haar werk.

Willemijn Lau is academisch geschoold met een studie voor Muziekwetenschappen en bij-vakken in de Filosofie, Theologie en Kunstgeschiedenis. Ze heeft gewerkt in verschillende beroepen en branches. Op een later moment in haar loopbaan heeft ze de opleiding tot loopbaanadviseur gevolgd bij Ad Hoogendijk en heeft sindsdien gewerkt als loopbaanprofessional, zowel in loondienst als als zelfstandig ondernemer. Om te kunnen begeleiden via internet heeft ze in 2013 de opleiding tot Mindful Analist afgerond bij Mirjam Windrich.

Willemijn schrijft graag over het creëren van eigen werk en helpt vooral  vrouwen  zich te bevrijden van hun angst voor ondernemerschap, zichzelf te profileren als professional en de controle over hun eigen leven en werk te nemen. Want ook voor vrouwen die niet graag in de schijnwerpers staan is dat mogelijk.

 

 

Zou jij ook graag willen werken met bezieling en vanuit je hart?  

Heb jij ook het gevoel dat het nu jouw tijd is? Jouw tijd om te gaan doen wat je het liefste doet? Om je talenten in te zetten en een bijdrage te gaan leveren aan deze wereld? En daar het liefst ook nog je inkomen mee verdienen?

Dat klopt! Het is nu de tijd voor ondernemerschap. Nieuwe ondernemers en werknemers, die sturen op intuïtie en creativiteit. En dat je daarbij wat onzeker bent, daar hoef je je echt niet door laten te belemmeren. 

Jij bent intelligent en creatief genoeg om als  professional je inkomen te verdienen. En ik geloof dat je daar zelfs gelukkiger van wordt. Omdat jij zoveel te bieden hebt en juist op die manier (eindelijk) tot bloei komt.

Maar, laat ik eerlijk zijn, 

Je kunt jezelf nogal in de weg zitten (ik weet er alles van),

je zult het zweet in je handen hebben,

en je zult best eens wakker liggen van beslissingen die je moet nemen.

Dat gebeurt allemaal.

Ik ben er om je te helpen.

Want ik weet zeker dat jij het kunt. Dat jij alles in huis hebt om datgene te gaan doen wat je het liefste doet. Door het creatieproces te leren kennen en daarbij gebruik te maken van jouw innerlijke kracht.

Van mij kun je openheid verwachten. En eerlijke verhalen. Ik ben jouw  maatje op deze reis. Degene die met je mee-wandelt, met wie je kunt overleggen welke kant je op wilt. En die je vertelt dat je best wat meer zelfvertrouwen kunt hebben. En, oké, die het tijdens de wandeling ook heeft over wat het beste middel is tegen blaren.

Met liefde.

Jou te inspireren het heft in eigen hand te nemen met behulp van intuïtie en creativiteit vind ik geweldig leuk. Zodat ook jij meer plezier en vrijheid gaat ervaren met en in je werk én een inkomen gaat verdienen dat bij je past. 

Het gaat niet over opleiding, het gaat niet over ervaring. Jij hebt de juiste achtergrond, de juiste leeftijd en het juiste geslacht om nu te starten met het creëren van je eigen werk. Je hoeft je door niets te laten tegenhouden!

En ik help je slechts om jezelf niet zo in de weg te staan.

Creëer je eigen werk, ga doen wat jou plezier geeft en help daarmee weer anderen. Zodat we samen bouwen aan een leuke wereld.

Dat is waarom we hier zijn.

Willemijn Lau

Wil je nog meer weten over Willemijn Lau?

 

Hieronder nog 6 verhalen die wat meer over haarzelf vertellen.

Ja, ik ben verlegen. Na 6 jaar ondernemerschap vertel ik nog steeds  op netwerkbijeenkomst niet gemakkelijk over wat ik doe. Op feestjes heb ik altijd een luisterend oor en vertel ik niet vaak over mijn werk. En als iemand er naar vraagt draai ik er om heen en zeg ik nog steeds dat ik het niet goed weet ……En ja, ook ik vind het lastig om mensen te bellen. Daarom ben ik o zo blij met e-mail, internet en social media. 

Ik ben een kameleon. Zet mij in een directeurskamer en ik ben in staat om het bedrijf te leiden. Maar zet mij in het magazijn en dan ben ik de beste inpakker. Ik ben loyaal en betrouwbaar, wat ik aanpak doe ik goed. Dat heeft helaas niet tot een succesvolle carrière geleid, integendeel. Ik heb echt moeten leren een werkrelatie als een zakelijke relatie te beschouwen. In mijn loopbaan ben ik ontslagen en heb ik zelf ontslag genomen. Zoekende naar waar ik nu werkelijk tot mijn recht kom. En dat heeft dus wel enige tijd geduurd.

In mijn leven ben ik vaak opnieuw begonnen. Net toen ik dacht dat ik alles voor elkaar had kreeg ik twee kinderen, verhuisde ik naar Drenthe en koos er voor om voor het gezin en huishouden te zorgen. Toen er weer meer ruimte kwam voor mezelf startte ik met mijn bedrijf (Lau Loopbaanadvies), maar net toen ook dat begon te lopen werd ik ernstig ziek. Hier heb ik veel van geleerd. Je kunt echt niet alles plannen. Het gaat er in het leven om hoe je omgaat met de dingen die zich aandienen.

Ik woon in het mooie en rustige dorp Rolde met mijn man en kinderen. Mijn kinderen zijn nu 13 en 17 jaar en bekijken allerlei filmpjes op You Tube. En moeten altijd een beetje lachen om mijn filmpjes. Laatst had de jongste een quiz gemaakt met de vraag: hoeveel abonnees heeft Lau Loopbaanadvies op You Tube. Dat was dikke pret, want mijn aantal haalt het niet bij hun idool Enzo Knol met 1 miljoen abonnees (!). Nieuwsgierig naar het antwoord? Kijk dan eens op mijn YouTubekanaal. Ondanks dat ik in een dorp woon, is de hele wereld mijn speelveld. Internet, I love it!

Afgelopen jaar heb ik een geloofsbelijdenis gedaan in de kerk in Rolde. Een bijzonder moment, ingegeven na een intensief jaar waarin ik ziek was. In die geloofsbelijdenis kwamen de spirituele ervaringen van die periode, en alle leer-momenten van daarvoor samen. Mijn verlangen is om dit Gods-bewustzijn meer in te zetten in mijn werk.

En tenslotte, die animatiefilmpjes? ja, die maak ik zelf. Met veel plezier. Via het programma Sparkol Videoscribe. En zo ontdek ik ook weer een nieuwe, creatieve kant van mij. Ik maak ook graag zelf de plaatjes bij deze website. Onprofessioneel? Ach, ik ga graag mijn eigen gang.