Selecteer een pagina
De expert als evenwichtskunstenaar

Klik op het plaatje om het filmpje te bekijken.

De professional is een evenwichtskunstenaar. Inderdaad een expert moet balanceren. Tussen het cognitieve “weten”, dus de kennis en kunde,  en het innerlijk “weten”, de levensbron.

Die kennis en kunde, dat snappen we wel. Dat hebben we geleerd op school en dat kunnen we wel in kaart brengen. Maar die levensbron….waar hebben we geleerd om daarmee contact te maken en te houden? Als ik terugkijk op mijn levensloop, eigenlijk nergens. En misschien geldt dat ook wel voor jou.

Maar waarom is dit dan nodig, vraag je je misschien af? Wil je je profileren als professional, dan gaat dat vaak over je kennis of datgene wat je goed kunt.  En dat is logisch, want daarom zal iemand naar je toe komen of jou inschakelen.

Maar tegelijkertijd gaat het eigenlijk helemaal niet om je kennis, en dat is verwarrend. Waarom mensen naar jou toekomen en je willen volgen is om JOU! Jouw vitaliteit, jouw creativiteit, jouw aanpak. En dat komt voort uit die innerlijke bron. Een onuitputtelijke bron, die jou elke keer weer energie kan geven.

Gelukkig is het heel gemakkelijk je innerlijke bron te ontdekken. Namelijk als je blij wordt van hetgeen je doet, als je vrolijk bent, als je jezelf vitaal voelt. Dan doe je dingen die heel goed bij je passen. Weet jij waar je blij van wordt? Wat jou energie geeft?

Wees dus juist zo authentiek mogelijk en Volg je eigen ingevingen.  Weet waar je goed in bent én weet waarvan je energie krijgt. En probeer daarin vervolgens te balanceren. Dat kenmerkt een expert. Lees hier hoe ik de balans bewaar tussen werk en privé.

https://youtu.be/q-yPbd7HUDI

 

Nieuwsgierig naar méér?  Vraag de gratis handleiding aan “Succesvol je eigen werk creëren” en ontvang elke week info en tips over een nieuwe manier van werk zoeken in je inbox.

Xx,

 

Willemijn Lau

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.