Selecteer een pagina

Creëren is iets magisch. En hoe het precies werkt, zal voor elk mens verschillend zijn.

We kennen allemaal het creëren van kunstenaars, het maken van schilderijen, beeldende kunst, muziek, gedichten, enz. De niet-kunstenaars zeggen dan al snel “Ja, maar ik kan helemaal niet schilderen”. Over dat soort creëren gaat het nu niet. Het gaat niet om het maken van een mooi schilderij.Waar het wél om gaat, is dat je contact kunt maken met je innerlijk, met je intuïtie of met je gevoel.  Dáár begint het. Ergens in jezelf. Misschien is dat wat je ziel kunt noemen, of je innerlijke bron. Maar hoe je het noemt is niet belangrijk.

Creëren begint dus bij jezelf. Het begint met een idee of verlangen. In dat prille begin, dáár begint het creatieproces. Daar begint iets te prikkelen, iets dat tot uitvoer gebracht wil worden. Heel vaak stokt het daar en geven we er geen gehoor aan, omdat het bij voorbaat onhaalbaar lijkt, of raar, of moeilijk of angstig of….etc.

Er is echter 1 reden om het wél te doen. Je verlangen een vorm geven, iets tot stand brengen geeft  energie, plezier, enthousiasme en voldoening, ondanks (of misschien wel dankzij) alle hobbels die er genomen moeten worden.
Omdat je bezig bent met iets wat er voor jou toe doet. Je voedt je ziel.

De “kunst” is dus, weer te leren luisteren naar die prikkeling.

3 vragen voor jouw stappenplan:

  1. Op welke manier maak jij contact met je gevoelsleven?
  2. Welk verlangen zou jij graag vorm willen geven?
  3. Welke overtuiging weerhoud jou ervan om dit te gaan doen?

 

© 2014 Lau Loopbaanadvies, All rights reserved.

  
Blijf geïnspireerd  en doe mee.  Vind inspiratie en plaats jouw ideeën, informatie en tips in de Linkedingroep Creëer je eigen werk

Xx,

 

Willemijn Lau

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.