Selecteer een pagina

Onlangs heb ik een ongelooflijk leuk cadeau gekregen: The Watch Now

Watch Now horlogesieraad

The Watch Now

Dit is géén horloge dat de tijd aangeeft. Dit sieraad herinnert je eraan dat je leven NU plaatsvindt en niet in de toekomst (of verleden). En het werkt! Want automatisch kijk ik toch op mijn ‘horloge’ om te weten hoe laat het is. Dan zie ik NOW staan en dan is het “O ja, waarom wil ik weten hoe laat het is? Waarom doe ik datgene niet NU? Of waarom ben ik me aan het haasten?”

Het horloge laat je telkens weer de vraag stellen aan jezelf: Wat is nu belangrijk, de tijd of het moment waar ik me in bevind.

Soms confronterend en altijd leerzaam. Heel creatief verzonnen door Luduine Smals.

Zou dat mogelijk zijn, leven in het NU en toch een planning voor het komende seizoen maken? Met dit horloge om mijn pols is dat een vraag waar ik wat langer over nadenk. Leven in het moment geeft mij vrijheid. Ik doe datgene wat prettig is en volg mijn energiestroom. Aan de andere kant, als ik iets wil bereiken met mijn bedrijf dan “moet” ik een planning maken. Althans, zo heb ik dat geleerd. Plannen geeft resultaten.

Een voorbeeld: Ik stuur elke week een nieuwsbrief naar mijn volgers. Daarin heb ik meestal een blog opgenomen. Ik heb een globale planning welk onderwerp er die week besproken wordt. Deze volgorde is dan weer gebaseerd op de planning van activiteiten, zodat een serie van blogs aansluit bij een activiteit die plaats vindt. Elke week weet ik min of meer waar ik over ga schrijven. Een nieuwsbrief schrijven is echter geen op zichzelf staande actie. Het is een radertje in het geheel en werkt mee aan het bereiken van een bloeiend bedrijf.

Deze structuur geeft mij houvast en rust.  Dat wil niet zeggen dat het schrijven altijd vanzelf gaat. Mijn commitment om elke week een nieuwsbrief te maken zet mij wel aan tot schrijven. Zin of geen zin. Dat maakt mij wel productief, een productiviteit die ik wellicht minder zou hebben als ik het aan het NU over zou laten.

Wat zou er gebeuren als ik al die planning los zou laten? Zou ik minder productief zijn? Of juist méér, maar onregelmatiger? Zou ik geen bloeiend bedrijf opbouwen? Of juist wél, maar wellicht in een onverwachte richting?

Op dit moment hou ik het er op dat het wel mogelijk is; leven in het NU en een planning maken voor het komende seizoen. Met daarbij een mildheid naar mezelf, zodat de planning het niet overneemt van het leven NU. Als iets niet gaat, dan gaat het niet. Zolang ik maar elke dag kan zeggen; “Wow, Ik LEEF” (en met de Watch Now om mijn pols gaat dat vast lukken).

En dan ben ik heel benieuwd naar jou. Hoe ga jij om met dit spanningsveld? Leef jij in het NU (en hoe doe je dat?) of laat je juist leiden door planningen (en hoe bevalt dat?) .

NU arm watch now En zo kan het ook! Een lezer van dit artikel stuurde mij deze foto toe. Teken gewoon een horloge op je arm met de letters NU erin. Zo maak je gebruik van je automatisme om steeds op je horloge te kijken om te weten hoe laat het is en zie je elke keer dat het om het NU gaat. Succes!

Xx,

 

Willemijn Lau

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.