Selecteer een pagina

We hebben allemaal wel één of meerdere excuses om nu niet je hart te volgen. En eigenlijk, als we heel eerlijk zijn, weten we ook wel dat al die excuses drogredenen zijn. Je houdt jezelf voor de gek, nietwaar? 

Excuses

Kletskoek! Dat kunnen we onze excuses noemen waarom we niet onze droom volgen.

Misschien dat je dat niet hardop zegt, maar onder de oppervlakte zijn jouw excuses aanwezig en blokkeren jou je ideale werk te realiseren; Werk waar je plezier in hebt en de vrijheid ervaart om te kunnen doen wat je graag zou willen doen.

Natuurlijk heb ik ook allerlei excuses om niet te doen wat ik graag zou willen doen. Inmiddels ben ik hier alert op, want ze duiken meestal ineens op, vooral op momenten wanneer ik het niet verwacht, en zorgen ervoor dat ik het toch nog maar even uitstel om een nieuwe stap te nemen…….

In dit artikel zal ik een aantal excuses met je delen. En vergeet vooral niet om jezelf te lachten, als je er iets in herkent 🙂

Je excuses weerhouden je van een leven vol plezier, vrijheid en inkomen in je werk!

1. Niemand zit op mij en mijn dienst te wachten.

Hoe kom je er bij dat precies jouw idee voor niemand interessant is? We leven in een wereld vol ideeën, produkten en diensten en dagelijks komen er weer nieuwe plannen bij.

Denk je echt dat al die anderen die iets aanbieden (misschien wel hetzelfde als wat jij kan) eerst hebben gewacht tot iemand het ze vroeg?

Kletskoek.

 

 

2. Ik ben te introvert.

“Voortdurend netwerken en mezelf promoten is veel te moeilijk voor me. Ik hou er niet van om in de schijnwerpers te staan dus hoe kan ik ooit succesvol worden. Dan trek ik een te zware wissel op mezelf.”

Onzin

Je hoeft het niet zo te doen als anderen doen. Ontwikkel jouw eigen stijl, anderen zullen je er dankbaar voor zijn.

Is het niet het perfecte moment om nu jouw eigen weg te volgen?

 

 

3. Ik ben te oud/te jong

Reizen door de tijd is nog steeds niet uitgevonden, dus je kunt alleen de leeftijd hebben die je nu hebt. Daar is weinig aan te doen.

Sommige mensen weten precies wat ze willen doen in het leven en zijn daar meteen succesvol in. Anderen, waaronder ik, doen daar heel wat langer over en vinden pas hun bestemming als ze 50 zijn of zelfs pas als ze 80 zijn.

Ik vond het heel vervelend dat ik niet wist welke richting ik op moest toen ik 20 was, maar nu ben ik daar tevreden mee. Alles komt op het juiste moment en iedereen heeft zijn eigen tempo.

Ik denk dat NU het perfecte moment is om in je ideale leven te stappen, denk je niet?

 

 

4. Het is niet de juiste tijd voor mij.

Wanneer is het überhaupt de juiste tijd? Wacht je totdat de sterren goed staan? Wacht je op het perfecte moment? De juiste voorwaarden?

Of wacht je misschien op een teken “van bovenaf”? of op toestemming van iemand?

Alleen jij kan jezelf toestemming geven om te starten. En is het vandaag niet een geweldige dag om daarmee te beginnen?

VANDAAG kan jouw geluksdag zijn.

 

 

5. Ik heb nog niet de juiste opleiding/ervaring.

Hoeveel opleiding heb je nodig? Hoe ervaren wil je zijn?

Hoe jong/oud je ook bent, je hebt altijd een talent waarmee je de dingen als vanzelfsprekend doet. Kennis en ervaring komen vanzelf naarmate je langer bezig bent.

Jouw talent wil NU gezien worden, daarvan ben ik overtuigd.

 

 

6. Ik ben nog niet klaar (lees: perfect).

Zij doet het geweldig!

Haar website ziet er geweldig uit!

Die promotie deed ze perfect!

“Op een dag ben ik er helemaal klaar voor en dat ben ik net zo goed als zij. Dán pas zal ik succesvol zijn.”

Onzin

Niemand is perfect. Echt niet. Iedereen heeft onzekerheden en twijfels. Ook degenen waarvan jij denkt dat die het helemaal gemaakt hebben. En ook die mensen zijn ooit eens begonnen met de eerste stap. 

 

 

[vul hier jouw excuses in].

 

Het maakt echt niet uit wat je gebruikt als jouw beste excuus.

Diep van binnen weet je… het is kletskoek!

Oké, genoeg gezeurd

Wat is jouw grootste excuus en waarom is het kletskoek? Laat een reactie achter hieronder of stuur mij een mailtje. Ik hoor graag van je!

Xx,

 

Willemijn Lau