Selecteer een pagina

Privacyverklaring

Je wilt grip hebben op de online sporen die je nalaat en  weten wat er met je gegevens gebeurt. Dat vind ik zelf ook logisch, dus ik heb onderstaande privacyverklaring met zorg opgesteld. 

Bezoek je mijn site, mail je mij of neem je op een andere manier contact met me op, dan ontvang ik persoonsgegevens van je. Het zijn er misschien niet veel, maar ik bewaar en verwerk die gegevens van je wel. Daarom kun je in deze privacyverklaring lezen waarom dat gebeurt, wat er met je gegevens gebeurt en hoe je ze kunt aanpassen of laten verwijderen.

Ben je jonger dan 16 jaar?

Als je jonger bent dan 16 jaar bent, dan heb je toestemming van je ouders of wettelijke voogd nodig om mijn website, producten en diensten te gebruiken.

Welke persoonsgegevens verwerk ik?

Lau Loopbaanadvies verwerkt je persoonsgegevens zodra je contact met mij opneemt. Dat kan zijn doordat je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief, het contactformulier invult, mij belt of e-mailt of als je bij mij een dienst of product aanschaft.

Dat betekent dat ik een of meer van de volgende persoonsgegevens van je verwerk:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Overige persoonsgegevens die je mij geeft, bijvoorbeeld in correspondentie en telefonisch

Als je mijn website www.creeerjeeigenwerk.nl bezoekt, verzamel ik ook informatie van je die niet persoonlijk is, zoals:

  • De naam van de browser die je gebruikt
  • Het besturingssysteem dat je gebruikt
  • De serviceprovider waarmee jij internettoegang hebt

Waarom verwerk ik de persoonsgegevens?

Grofweg heb ik twee redenen waarvoor ik je persoonsgegevens nodig heb. De eerste reden is dat ik ze gebruik om contact met je te kunnen onderhouden, bijvoorbeeld om te kunnen bellen, mailen of post toe te sturen. De tweede reden is dat ik ze gebruik om bezoekersgedrag te analyseren om mijn website verder te verbeteren.

Wat doe ik niet met je gegevens?

Ik verkoop je gegevens niet en geef ze niet door aan anderen. Ook gebruik ik ze niet om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen of om besluiten te nemen op basis van geautomatiseerde verwerkingen.

Met welke derde partijen deel ik je persoonsgegevens?

Normaliter ben ik de enige die toegang heeft tot je gegevens. Maar er zijn derde partijen die toegang hebben tot je gegevens of een deel daarvan. Dat is alleen het geval als de wet daartoe verplicht of als dat voor mij noodzakelijk is om mijn bedrijf goed te kunnen uitvoeren.

Het gaat om de volgende ‘derden’:

  • De websitehoster Antagonist, voor de opslag van gegevens uit contactformulieren
  • De nieuwsbriefsoftware Mailchimp, voor het kunnen verzenden van de digitale nieuwsbrief
  • Google Analytics, voor de analyse van de gegevens van bezoekers van mijn website.
  • Paypro, het betalingssyteem wat ik gebruik bij verkoop van een dienst of produkt

Met deze partijen heb ik verwerkersovereenkomsten afgesloten.

Wat doe ik met mijn nieuwsbrief?

Via mijn site kun je je inschrijven voor mijn nieuwsbrief of voor een ander – gratis – product waarin je inzicht krijgt in het creëren van je eigen werk. Om zeker te zijn van jouw toestemming gebruik ik daarvoor het dubbele opt-in systeem. Dit betekent dat je na je aanmelding een extra e-mail krijgt op het e-mailadres dat je hebt opgegeven. In deze mail vraag ik je om je toestemming te bevestigen. Bij elke mail of nieuwsbrief die ik verstuur heb je de mogelijkheid je weer af te melden.

Daarnaast plan ik soms e-mails in die je automatisch ontvangt nadat je je hebt ingeschreven voor een (gratis) product van mij.

Via Mailchimp, het softwaresyteem waarmee ik mijn nieuwsbrief verzend, maak ik gebruik van track&trace, dat wil zeggen dat ik inzicht heb in gegevens over het openen van de nieuwsbrief en op welke link je klikt. Hiermee kan ik mijn nieuwsbrief verbeteren en informatie bieden die jij graag leest.

Tevens gebruik ik je gegevens om je op de hoogte te houden van aanbiedingen en acties betreffende mijn diensten en producten.

 

Wat doe ik met PayPro?

Paypro is een betalingssoftware waarmee je gemakkelijk mijn dienst of product kunt aanschaffen en direct een factuur te sturen. Om je een factuur te sturen heb ik je naam, adres en e-mailadres nodig.

Wat doe ik met cookies?

Lau Loopbaanadvies gebruikt functionele en analytische cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.

Functionele cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

Analytische cookies verzamelen informatie over het gedrag van bezoekers op een website.

Daarnaast bestaan er nog tracking cookies die het surfgedrag van de bezoeker volgen. Die maken het mogelijk om gerichter te kunnen adverteren. Voor deze cookies is een cookieverklaring nodig omdat hiervoor persoonsgegevens worden gebruikt. Lau Loopbaanadvies gebruikt deze cookies niet.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting hierover op veilig internetten.

Wat doe ik met Google Analytics?

De analytische cookies worden cookies om Google Analytics te kunnen gebruiken.

Met die gegevens krijg ik inzicht in zaken als welke pagina’s het meest worden bezocht, hoe lang een bezoeker blijft en welke links worden aangeklikt. Dat maakt het mogelijk de website verder te verbeteren en meer informatie te bieden die de bezoekers graag lezen. Die informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten en verwerkt in rapporten over het functioneren van de website. Hier vind je meer informatie over het privacybeleid van Google Analytics.

Dit verzamelen van gegevens gebeurt op een privacy-vriendelijke manier; het unieke klantgedeelte van het IP-adres heb ik geanonimiseerd (daar wordt momenteel aan gewerkt), ‘gegevens delen’ is uitgezet, en ik maak geen gebruik van een combinatie van andere Google-diensten met Google Analytics.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Hier heb ik geen invloed op.

 

Hoe lang bewaar ik je persoonsgegevens?

Ik bewaar je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor ik je gegevens verzamel.

Oftewel:

  • Heb je je ingeschreven voor mijn nieuwsbrief? Dan bewaar ik je persoonsgegevens zolang je je niet uitschrijft.
  • Ben je klant of klant geweest? Dan bewaar ik je persoonsgegevens zeven jaar omdat ik wettelijk verplicht mijn administratie, inclusief facturen met adresgegevens, zeven jaar te bewaren.
  • Hebben we om een andere reden zakelijk contact? Dan hangt het van de reden van dit zakelijk contact af hoe lang ik je gegevens bewaar. Wil je daar meer over weten, dan vertel ik je wat ik in jouw specifieke geval welke gegevens ik van je heb en wat ik ermee doe.

Hoe beveilig ik persoonsgegevens?

Lau Loopbaanadvies neemt de bescherming van je gegevens serieus en heeft passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Deze website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje en het woord ‘veilig’ voor de url (dit is nog onder constructie voor deze website).

Als je het idee hebt dat je gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op privacy@creeerjeeigenwerk.nl

Wil je je gegevens inzien, aanpassen of verwijderen?

Natuurlijk kun je je persoonsgegevens inzien, corrigeren of (laten) verwijderen.

De gegevens waarmee je staat ingeschreven in de nieuwsbrief kun je zelf inzien, aanpassen of verwijderen via de link onderaan die nieuwsbrief. Neem contact met me op als je andere gegevens wilt aanpassen.

Heb je een klacht, dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Heb je tips, vragen of andere feedback?

Neem contact op met:

privacy@creeerjeeigenwerk.nl | 0631932994 |Drostenhof 5 |9451KG Rolde | KVK 56533780

Lau Loopbaanadvies is een eenmanszaak van Willemijn Lau

 

Met dank aan Leonore Noorduyn, De Schrijfster

 

Share This