Selecteer een pagina

Mindful Analysis

Binnen een week meer inzicht, zelfkennis en zelfvertrouwen.

Mindful Analysis is speciaal ontwikkeld om schrijvend, via email, snel tot de kern van de zaak te komen. Of dit nu over werk of andere persoonlijke kwesties gaat. Je onderzoekt met behulp van vragen en schrijfoefeningen wat er speelt, zet zaken op een rijtje. Dan voel je je weer vrij om de keuzes maken die het beste zijn.

Een krachtige coachmethode via e-mail,

 • volledig gericht op jou
 • efficiënt, je onderzoekt alleen datgene waar jij behoefte aan hebt
 • speciaal ontwikkeld voor e-coaching, uitwisseling via e-mail
 • kort, intensief traject; gedurende één week elke dag schrijven
 • gericht op zelfredzaamheid, na coaching kun je weer verder

Hoe gaat dat in zijn werk?

De methode Mindful Analysis gaat uit van een week elke dag schrijven. Zo’n week is intensief, je schrijft elke dag en je bent er diepgaand mee bezig. Door de intensiteit is deze methode zeer effectief. Elke mail wordt grondig gelezen door mij en je krijgt dagelijks een snelle reactie waarmee je weer verder kunt. Voor de meeste mensen is een week voldoende en worden er in een week al grote stappen gezet. Mocht het nodig zijn dan kan het traject worden verlengd naar 3 tot 5 weken, afhankelijk van de vraag.

Door te beginnen met schrijven over wat mij bezig hield en de vraagstelling van Willemijn ontstond er ruimte, heel veel ruimte. En Willemijn liet me schrijven, elke dag, totdat alles eruit was en ik weer letterlijk en figuurlijk ruimte voelde. Petri Dobbenberg

Mindful Analysis is coaching en ‘meditatie’ samen.

Mindful, doordat je in je eentje aan het werk bent achter de computer. Je concentreert jezelf. Je observeert je gedachten en gevoelens, je daalt als het ware in jezelf af. Je denkt na, je schrijft, haalt het weer weg, schrijft opnieuw, loopt een rondje, formuleert het nog eens anders, totdat je tevreden bent over wat er staat. Schrijven ordent immers je gedachten. Je stuurt alleen dat op wat je wilt laten lezen. Veilig en anoniem.

Analysis, omdat je iets nader wilt onderzoeken. Daar is analyse voor nodig. Om bewust te worden hoe jij de dingen doet, wat jouw leven of werk zin geeft en wat er mogelijk is. En wat jou daarin tegenhoudt. Jij bepaalt zelf hoever dat gaat. Ik help je door de vragen te verhelderen, te analyseren of te versterken.

Het traject

Het traject bestaat uit vier fasen die soepel in elkaar overlopen. Deze fasen zijn gebaseerd op kennis en inzichten uit psychotherapie en taalwetenschap, maar ook op de Vier Edele Waarheden uit het boeddhisme.

Fase 1. Je beschrijft wat er op dit moment speelt, waar je je mee bezighoudt en waar je vooral aandacht aan wilt besteden. Je krijgt volop de gelegenheid om te schrijven wat je wilt, wat je voelt en denkt. Op deze manier breng je in geschreven taal concreet je situatie onder woorden.

Fase 2. Als Mindful Analyst help ik je uit te vinden wat de oorzaken en achtergronden zijn. Hoe is het zo gekomen? In deze tweede fase gaan we op zoek naar de achtergronden, naar de oorzaken en aanleidingen van wat er aan de hand is. Deze zijn te vinden in je eigen achtergrond, in waar je vandaan komt, hoe je hebt geleerd om te gaan met de dingen van het leven. Een zeer individuele aangelegenheid, waar iedereen ook zijn eigen woorden voor heeft. Dieperliggende zaken worden verhelderd en er is ruimte voor mogelijkheden in de toekomst. Die bekijken we in de derde fase.

Fase 3. Nu kun je goed onderzoeken wat je zoal kunt doen om te veranderen, om je weer goed te voelen en te doen wat je wilt en kunt. Je hebt nu belangrijke zaken doorgewerkt en weet meer van jezelf. Er is ruimte om nieuwe mogelijkheden te overwegen en te onderzoeken. In deze derde fase doen we dat uitgebreid en zorgvuldig. Zodat je een goed overzicht hebt van wat je zoal voor stappen kunt nemen om op een voor jou passende en aangename manier verder te gaan. Deze kunnen betrekking hebben op je werk, op je privéleven, maar ook op je psychisch functioneren en gedrag. Een fase van vernieuwing! Na deze exploratie en inventarisatie gaan we de zaken meer concreet maken met een afsluitend document waarin je zaken voor jezelf vastlegt, hoe diepgaand of abstract ook. Dat doen we in de vierde fase.

Fase 4. Concreet: wat ga je daadwerkelijk doen? Je maakt een afsluitend document met de te nemen stappen op korte termijn.Dit is een persoonlijk document, lang of kort, dat je schrijft om het traject af te sluiten. Je leest nog eens alles door wat je geschreven hebt. Je hebt alles goed onderzocht en doorgewerkt en kunt weer verder. In deze vierde fase maak je een soort persoonlijk statement, een belangrijke tekst om als leidraad te gebruiken. Of het nu om werk of privézaken gaat, om persoonlijke problemen of psychische klachten, je kunt met een schone lei beginnen. Daarbij heb je gedurende het traject een dossier, geheel en al over jezelf, opgebouwd. Daar kun je altijd nog eens in teruglezen. Een betekenisvol cadeau dat je jezelf hebt gegeven.

Voordelen van e-coaching

 • Je schrijft in je eigen tempo, op je eigen plek, op het voor jou geschikte tijdstip
 • Veilig en anoniem
 • Geen reistijd en reiskosten
 • Efficiënt en effectief
 • Een coach op afstand, geen afleiding door de fysieke aanwezigheid van een coach
 • Je komt erachter dat coaching puur en alleen om jou gaat. Alles wat je schrijft leeft in jou.
 • Je kunt direct beginnen

Voor wie is deze methode geschikt?

Iedereen kan overweg met deze methode. Je hoeft niet perfect te kunnen schrijven om tot een goed resultaat te komen. En je hoeft jezelf ook niet heel erg goed te kunnen analyseren. Dat gaat vanzelf door de vragen die ik stel. Het is wel van belang om tijd vrij te maken om gedurende 1 week elke dag even te kunnen schrijven.Dat kan 15 minuten zijn of 2 uur, dat mag je zelf bepalen.

Ik ben wel breder gaan kijken. Ik heb dankzij u weer wat inzicht kunnen krijgen in mijn leven en heb weer iets om naar uit te kijken. Vooral het interview vond ik het leukste. Nico

Wil je meer weten of direct beginnen?  stuur je vraag naar me toe via e-mail en je krijgt zo snel mogelijk antwoord. Totdat we echt aan het werk gaan, is alle correspondentie uiteraard gratis.