Wees-een-Eenhoorn!

en bepaal jouw unieke dienstverlening.

Natuurlijk wil jij leuk werk. Werk waarin je plezier hebt en je talenten kwijt kan. En waarschijnlijk heb jij wel een idee van dat leuke werk. Waarom ga je niet aan de slag met dat idee? Wat helpt is een fundament te bouwen waardoor je droom niet weer zomaar vervliegt en jij steviger in je schoenen staat. Ik daag je uit mee te doen met de Wees-een-Eenhoorn-Challenge.

Ontdek wat jij te bieden hebt.

N

Wil je voor jezelf beginnen maar twijfel je of je wel goed genoeg bent in je vak?

N

Krijg je het niet zo goed voor elkaar om jezelf duidelijk te profileren in een gesprek?

N

Als iemand aan je vraagt "wat doe je?", val je dan stil of mompel je wat onduidelijks en ga je snel over op een ander onderwerp?

N

Heb je al een tijdje een idee, maar weet niet zo goed hoe je dit moet uitvoeren?

N

Zou je een professional willen zijn, maar heb je geen idee wat jij te bieden hebt?

N

Weet je niet goed hoe je jouw talenten kunt omzetten in een korte pitch?

N

Durf je niet achter je ideale werk aan te gaan?

N

Ambieer je een andere functie, maar weet je niet goed hoe dit te realiseren?

In welke situatie je ook zit, het komt er op neer dat je onzeker bent over je eigen kunnen. Onzeker of je je droom moet geloven en of je wel in staat bent die volgende stap te nemen.

Ook al ben je misschien verlegen of onzeker, ook jij kunt vertellen wat jij te bieden hebt en waar iemand jou voor kan inschakelen.

Wat je nodig hebt is een fundament onder je droom. Een stevige basis waardoor je droom niet weer zomaar vervliegt, maar “op aarde” gezet kan worden. Ik daag je uit mee te doen met de Wees-een-Eenhoorn-Challenge!

Hoewel ik al een tijdje zelfstandig ondernemer ben, kan ik mij nog goed herinneren hoe ik geworsteld heb met de vraag “Wat heb ik te bieden”. Telkens als ik in gesprek was met iemand anders, dacht ik dat zij het wel wisten en raakte ik onzeker. (Ik was immers niet de enige loopbaanadviseur op zoek naar werk…..)

Dus…ik moest beginnen bij het begin. Zelfvertrouwen krijgen.

 

 

Onzekerheid

Onzekerheid maakt dat je weinig resultaat krijgt uit al je inspanningen. Je wisselt telkens van idee en laat je daardoor snel afleiden. Voor je het weet ben je al weer met iets anders bezig.

Onzekerheid maakt ook dat je jezelf niet specifiek genoeg ‘verkoopt’ aan belangstellenden. Het straalt door in je presentatie en helaas, mensen voelen dat. Wil jij je dienstverlening verkopen of worden aangenomen voor die leuke baan, dan zul je wat steviger in je schoenen moeten staan.

Je zult eerst in jezelf moeten geloven, voordat anderen in jou geloven!

Maar, wees gerust, die onzekerheid is heel normaal. Zoveel mensen geloven niet dat het ideale werk ook voor hen is weggelegd, omdat ze gewoonweg niet weten hoe ze dit zouden kunnen realiseren. Maar jij bent anders. Jij wilt jezelf ontwikkelen en naar het volgende niveau brengen. En daar help ik je bij.

Zelfvertrouwen

Je kunt zelfvertrouwen vergroten door je bewust te worden van jouw “bagage”.  Door te onderzoeken welke talenten en deskundigheid hebt, wat jouw stijl van werken is en waar jij je energie uit haalt.

Hoe specifieker jouw dienstverlening is, hoe gemakkelijker het voor je wordt.

N

Je straalt deskundigheid uit omdat je weet waar jouw kennis vandaan komt

N

Je bent een professional en daardoor weten mensen je sneller te vinden

N

Je kunt je efficiënt profileren

N

Je weet welke kant je op wilt en wat daarvoor nodig is

N

Je blijft veel beter "hangen" in het geheugen van je netwerk

Hoe kreeg ik meer zelfvertrouwen?

Door na te denken over wie ik ben en wat ik goed kan, én door te voelen wat ik graag zou willen. Dat was even een flinke klus en niet altijd gemakkelijk.

Maar uiteindelijk.. had ik mijn fundament.

Ik wist welk probleem ik kon oplossen en daardoor ook welke dienst ik kon leveren (en aan wie).

Een professional was geboren!

(En natuurlijk moest ik daarna nog een tijd in deze nieuwe jas groeien. Maar….mijn richting en bagage was duidelijk. En dat geeft rust en zelfvertrouwen.) 

Fundament

 

In deze challenge ga je flink aan de slag met het ontdekken van jouw bagage. Om dat fundament te creëren waar jij de rest van je leven op kunt voortbouwen. Deze levensbagage bekijk je vanuit 4 invalhoeken:

  • Welke kennis heb je en wat is jouw specifieke deskundigheid?
  • Welke vaardigheden heb je en wat is jouw talent?
  • Wat is jouw unieke stijl?
  • Wat is je bezieling en heb je ook een missie?

Met de antwoorden op deze vragen stel je uiteindelijk jouw unieke aanbod samen. Dat is wat je nodig hebt om de professional te worden die je graag wilt zijn.

Wees-een-Eenhoorn

Ontdek wat jij te bieden hebt met deze challenge,

Krijg meer zelfvertrouwen,

Vertel je droom aan anderen en

Realiseer jouw ideale werk.

l

5 creatieve modules

Ontdek met heldere opdrachten jouw deskundigheid, je talent, je stijl en waar je energie van krijgt.

Met afsluitende module om je dienstverlening te bepalen en een pitch te maken.

5 video opnames

Alle opdrachten worden duidelijk uitgelegd via korte en toegankelijke video’s. Tevens is de opname ook te beluisteren via audio.

Gemakkelijk uit te printen

Met veel ruimte om je opdrachten in het werkboek te maken. Dit geeft een prachtig document wat je voor altijd kunt bewaren.

BONUS

Extra module over de ontwikkelingen van de arbeidsmarkt en de rol van de zelfstandig professional daarin.

SUPERBONUS

online coachgesprek na afronding van de cursus 

Hoe gaat dat in zijn werk?

Na inschrijving ontvang je de link naar de pagina met al het materiaal van de “Wees-een-Eenhoorn-Challenge; het werkboek, de video’s en audio’s en het bonusmateriaal. Je kunt dus direct aan de slag!

E-mails

Om de 3 dagen ontvang je een nieuwe mail met de volgende module. Dit duurt in totaal ca. 2 weken en zal je helpen om aan de slag te blijven.

Ben jij zo iemand die meteen al het materiaal wil bekijken? Dat kan. Bij inschrijving ontvang je alles wat je nodig hebt en kun je het werkboek direct downloaden.

 

 

 

voorbeeld van binnenzijde van het werkboek Wees-een-Eenhoorn-Challenge

Bonus

Een niet te missen extra module waarin ik vertel over de ontwikkelingen van de arbeidsmarkt en de rol van de zelfstandig professional hierin. Mét opdrachten om jouw eigen positie te bepalen.

SUPERBonus

Na afronding van deze online cursus krijg je als extra bonus een online coachgesprek (t.w.v. 97,- euro ex.btw). In dit gesprek help ik je keuzes te maken en tot een heldere pitch te komen. Het gesprek is on-line en duurt ca. 45 minuten.

De Wees-een-Eenhoorn-challenge is ontworpen om zelfstandig te kunnen maken. De opdrachten zijn zorgvuldig en compleet uitgeschreven in het werkboek en in de video’s komend de modules uitgebreid aan bod. In het laatste hoofdstuk leg ik je uit hoe je tot jouw unieke aanbod kunt komen.

Doe mee

Schrijf je in via onderstaande knop,

meer is niet nodig om een stevige basis onder je droom te leggen, waardoor je werk kunt creëren waar je plezier in hebt, voldoening geeft en voldoende inkomsten oplevert.

Wat vonden anderen ervan?

Met veel voldoening kijk ik terug op de cursus “Creëer je eigen werk”. Willemijn Lau bedankt voor je feedback op mijn “creaties van kennis+talent & eigen-aardigheid & missie”. Door jouw heldere en eenvoudige opdrachten werd mijn beeld voor mijn toekomst ook helder én verrassend eenvoudig!

Marga Vrenken

De training Loopbaanoriëntatie bij Willemijn Lau heeft me verrast en verrijkt. Verrast door de steeds wisselende invalshoeken waarmee Willemijn een casus benadert en waardoor het mogelijk wordt dat onbewuste verlangens en drijfveren naar boven komen. Verrast door de heldere vraagstelling en originele methodieken die Willemijn toepast. Verrijkt door de zorgvuldige manier van communiceren waarbij de humor een grote plek inneemt. Dankzij de inhoud en de toon van de training Loopbaanoriëntatie van Willemijn ben ik goed toegerust verdere stappen in mijn loopbaan te nemen.

Janine Niekus

Veelgestelde vragen

Wat is een Challenge?

Challenge betekent uitdaging, meedoen aan een challenge betekent dat je de uitdaging aangaat iets te doen wat je anders niet zou doen. En er iets van te leren.

Kun je dit gewoon thuis doen?

Ja, de opdrachten zijn te vinden in het werkboek, compleet uitgeschreven met een heldere uitleg. Voor elke opdracht kun je een video-tutorial beluisteren met meer informatie.

Is er ook een Linkedingroep of Facebookgroep?

Nee. Deze challenge kent geen Facebook- of Linkedingroep. Je kunt mij altijd mailen met je vragen en opmerkingen over de opdrachten.

Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met me op.

Garantie

Ik ben ervan overtuigd dat jij met de Wees-een-Eenhoorn-challenge alles krijgt wat je nodig hebt om je dienstverlening te bepalen en deze challenge af te sluiten met een heldere pitch. Ben je echter toch van mening dat de informatie niet biedt wat ik je heb beloofd, stuur mij dan een e-mail binnen 2 weken na ontvangst.  Dan krijg je zonder dat je hiervoor een reden hoeft te geven 100% je geld terug. Ik weet uit eigen ervaring dat dit product werkt. Ik wil echter het risico dat je misschien denkt te nemen met deze aankoop uit handen nemen door zelf het risico volledig op mij te nemen. Ik hoop dat ik je daarmee een plezier doe.

Share This